Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Pekingi Vegyipari Egyetem delegációjának látogatása Egyetemünkön

BUCT delegációjának látogatása
2017. július 26., 11:15
A Pekingi Vegyipari Egyetem delegációjának látogatása Egyetemünkön

2017. július elején a Pekingi Vegyipari Egyetem (Beijing University of Chemical Technology) delegációja rövid szakmai látogatás céljából érkezett Miskolcra. A küldöttséget Prof. Dr. Tan Tianwei, a kínai Egyetem elnöke vezette. A delegációt alkotó öt kolléga műszaki és gazdásági tudományterületeket képviselt. Július 2-án Prof. Dr. Torma András, Egyetemünk rektora, a helyi Konfuciusz Intézet igazgatóival (Prof. Dr. Zhu Xiaoyuan, Dr. Kuttor Dániel) fogadta a kínai partnereket.

Az eszmecsere során bemutatkoztak a felsőoktatási intézmények, illetve körvonalazódtak az együttműködés területei mind az oktatás, mind a kutatás vonatkozásában. A találkozó végén a felek 5 évre szóló együttműködési nyilatkozatot írtak alá a jövőbeli akadémiai együttműködésről. Július 3-án a küldöttség Kazincbarcikára utazott és látogatást tett a Wanhua-BorsodChem gyárában.

Bízunk benne, hogy a látogatás és a személyes kapcsolatok hozzájárulnak a magyar-kínai kapcsolatok további mélyüléséhez és fejlődéséhez!

Dr. Kuttor Dániel, intézetigazgató