Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

TANULJ KÍNAIUL, FEDEZD FEL KÍNÁT

INTÉZETÜNK TÁMOGATÁSÁVAL!

BEVEZETŐ GONDOLATOK

A kínai (anyanyelvi szinten) a leginkább beszélt nyelv a világon; összesen mintegy 1,5 milliárd ember használja, döntően Kelet- és Délkelet-Ázsiában.

Azonban a kínai vállalatok terjeszkedésének, a világot bejáró kínai turisták számának növekedésének, a bővülő oktatási együttműködéseknek köszönhetőn az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt a kereslet a kínaiul tudók iránt Európában, így hazánkban is.

A Miskolci Egyetemen 2012 óta folyik szervezett, intézményesített kínai nyelv- és kultúraoktatás. Az első esztendőben egy kisebb központ adott otthont a képzéseknek, majd 2013 augusztusában megalakult Magyarország harmadik Konfuciusz Intézete. Intézetünk egyedisége, hogy két kínai partner járult hozzá az alapításhoz. A Konfuciusz Intézetek globális hálózatában rendhagyó módon egy felsőoktatási intézmény (pekingi egyetem) és egy vállalat működik együtt. A Miskolci Egyetem és a Pekingi Vegyipari Egyetem oktatási és kulturális partnerségét a jentaji-kazincbarcikai vegyipari cégcsoport, a Wanhua-BorsodChem egészíti ki.

A Konfuciusz Intézet változatos programjaival, szolgáltatásaival segíti az érdeklődőket: kurzusok és rendezvények szervezése, vizsgák tartása, tanácsadás, kapcsolatépítés, ösztöndíjak és gyakorlatok kiírása. Tapasztalat szerint a legvonzóbb eseményeink a nyári táborok, amelyekre Miskolcon, illetve Pekingben kerül sor, a leghasznosabb programjaink pedig a nyelvi tanfolyamok és felkészítők.

 

Prof. Liu Jie (Kristina, 刘杰)

Kínai igazgató
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
Fővonal mellékkel: 565 111/ 23-57
E-mail:

kristinaliujie@gmail.com

“Segíts magadon, az Isten is megsegít!"

Liu Jie (Kristina) Pekingből érkezett. A pekingi Vegyipari Egyetem Bölcsészettudományi és Jogi Karának professzora, történelemből doktorált. Szívesen tanul különböző nyelveket; eddig angolul, japánul, franciául és magyarul tanult. Egy híres kínai mondás szerint 井底之蛙 [jǐng dǐ zhī wā] az az ember, aki csak korlátolt szemléletmóddal rendelkezik, épp olyan, mint a béka a kút mélyén. Sok embert ismer a világ különböző pontjairól, ami vélhetően tágította látásmódját, éppen ennek köszönhető, hogy jelenleg a Konfuciusz Intézet kínai igazgatójaként tevékenykedik.

 

 

 

 

Dr. Kuttor Dániel (柯丹青)

Magyar igazgató
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
Fővonal mellékkel: 565 111/ 24-14
E-mail:

kuttor.daniel@uni-miskolc.hu

"A tanulás soha nem meríti ki az elmét."

Kuttor Dániel a Miskolci Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett, Európai Unió szakon. Későbbi oktatási és kutatási tevékenysége során megőrizte nemzetközi orientációját. Korábban a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi igazgatójaként a Kar kapcsolatait fejlesztette. Számos európai uniós, visegrádi és hazai projekt koordinációját, irányítását végezte. PhD kutatásában a közép-európai gazdaságok és társadalmak térbeli elemzésével foglalkozott. 2017 óta az Intézet magyarországi igazgatója. A nyelvtanulás mindig is fontos volt számára; angolul és németül beszél, emellett kínai alapismeretekkel rendelkezik.

 

 

 

Nyelvi kurzusok

A Konfuciusz Intézet különböző tudásszinteken biztosít kínai nyelvórákat. A kurzusokon a beszédre, a nyelvtanra és a karakterek írására összpontosítunk. Ezenkívül, alkalmanként kínai kulturális órákat és kalligráfiát, valamint további érdekes programokat kínálunk, az egyedülálló, ősi kínai kultúra megismertetéséért.

Intézetünk vezető tanára a 2021/2022-es tanévben

Fan Liyun (Kristi, 范立云)

Kínai oktató
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
E-mail:

liyunyfan93@hotmail.com

“Soha ne hagyd abba a tanulást, hiszen az élet sem hagyja abba a tanítást!!”

Fan Liyun (Kriszti) Pekingből érkezett. A Pekingi Idegen Nyelvek Egyetemen szerzett nyelvészeti mesterdiplomát. 31 éve tanítja az angol nyelvet, ebből 10 évet a Pekingi Vegyipari Egyetemen (BUCT) töltött. A tanítás az élete részét képezi. Szereti tanítványait, akik kedves és inspiráló emlékekkel színesítik életútját. Arra ösztönzi a hallgatókat, hogy nagyobb tudásra törekedjenek, hiszen a nyelvtanulás fejleszti az agyat és kognitív előnyöket biztosít.

Csatlakozzon hozzánk és tanuljon velünk!

Használja ki a kínai nyelvtudás adta lehetőségeket!

Legyen részese az egyedülálló kínai kultúrának és színes programjainknak!

 

Nyelvvizsga

Intézetünk minősített és elismert tesztközpont. A vizsgákról bővebb információt itt talál.

 

Kínai írásbeli vizsga - Chinese Proficiency Written Test (HSK)

A kínai írásbeli vizsga (HSK) a kínai nyelvtudás nemzetközi, standardizált formája, amely a nem kínai anyanyelvű vizsgázók képességeit értékeli a kínai nyelv hétköznapi, tudományos és szakmai életben való használatát illetően. A HSK nyelvvizsga hat szintből áll.

 

Kínai szóbeli vizsga - Chinese Proficiency Oral Test (HSKK)

A HSKK vizsga a vizsgázók szóbeli képességeit értékeli. A HSKK három szintből áll. A HSKK-t hangfelvétel formájában rögzítik.

 

A tanulók ca. három év alatt, normál ütemű kínai nyelvtanulással, alapszinttől eljuthatnak a középszintű ismeretig. Ekkor képessé válnak kifejezni érzéseiket, igényeiket és kezelni mindennapi élet során felmerülő helyzeteket, akár anyanyelvi környezetben is.

További tájékoztatással állunk rendelkezésére, keressen bennünket bizalommal.

 

 

~~~ ()

Titkárság
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
Fővonal mellékkel: 565 111/ 19-63
E-mail:

china1@uni-miskolc.hu

 

***

 

Csatlakozzon hozzánk és fedezzük fel együtt a legősibb élő kultúrát!

学而不思则罔,思而不学则殆!