Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

TANULJ KÍNAIUL, FEDEZD FEL KÍNÁT

INTÉZETÜNK TÁMOGATÁSÁVAL!

BEVEZETŐ GONDOLATOK

A kínai (anyanyelvi szinten) a leginkább beszélt nyelv a világon; összesen mintegy 1,5 milliárd ember használja, döntően Kelet- és Délkelet-Ázsiában.

Azonban a kínai vállalatok terjeszkedésének, a világot bejáró kínai turisták számának növekedésének, a bővülő oktatási együttműködéseknek köszönhetőn az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt a kereslet a kínaiul tudók iránt Európában, így hazánkban is.

A Miskolci Egyetemen 2012 óta folyik szervezett, intézményesített kínai nyelv- és kultúraoktatás. Az első esztendőben egy kisebb központ adott otthont a képzéseknek, majd 2013 augusztusában megalakult Magyarország harmadik Konfuciusz Intézete. Intézetünk egyedisége, hogy két kínai partner járult hozzá az alapításhoz. A Konfuciusz Intézetek globális hálózatában rendhagyó módon egy felsőoktatási intézmény (pekingi egyetem) és egy vállalat működik együtt. A Miskolci Egyetem és a Pekingi Vegyipari Egyetem oktatási és kulturális partnerségét a jentaji-kazincbarcikai vegyipari cégcsoport, a Wanhua-BorsodChem egészíti ki.

A Konfuciusz Intézet változatos programjaival, szolgáltatásaival segíti az érdeklődőket: kurzusok és rendezvények szervezése, vizsgák tartása, tanácsadás, kapcsolatépítés, ösztöndíjak és gyakorlatok kiírása. Tapasztalat szerint a legvonzóbb eseményeink a nyári táborok, amelyekre Miskolcon, illetve Pekingben kerül sor, a leghasznosabb programjaink pedig a nyelvi tanfolyamok és felkészítők.

 

Prof. Liu Jie (Kristina, 刘杰)

Kínai igazgató
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
Fővonal mellékkel: 565 111/ 23-57
E-mail:

kristinaliujie@gmail.com

“Segíts magadon, az Isten is megsegít!"

Liu Jie (Kristina) Pekingből érkezett. A pekingi Vegyipari Egyetem Bölcsészettudományi és Jogi Karának professzora, történelemből doktorált. Szívesen tanul különböző nyelveket; eddig angolul, japánul, franciául és magyarul tanult. Egy híres kínai mondás szerint 井底之蛙 [jǐng dǐ zhī wā] az az ember, aki csak korlátolt szemléletmóddal rendelkezik, épp olyan, mint a béka a kút mélyén. Sok embert ismer a világ különböző pontjairól, ami vélhetően tágította látásmódját, éppen ennek köszönhető, hogy jelenleg a Konfuciusz Intézet kínai igazgatójaként tevékenykedik.

 

 

 

 

Dr. Kuttor Dániel (柯丹青)

Magyar igazgató
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
Fővonal mellékkel: 565 111/ 24-14
E-mail:

kuttor.daniel@uni-miskolc.hu

"A tanulás soha nem meríti ki az elmét."

Kuttor Dániel a Miskolci Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett, Európai Unió szakon. Későbbi oktatási és kutatási tevékenysége során megőrizte nemzetközi orientációját. Korábban a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi igazgatójaként a Kar kapcsolatait fejlesztette. Számos európai uniós, visegrádi és hazai projekt koordinációját, irányítását végezte. PhD kutatásában a közép-európai gazdaságok és társadalmak térbeli elemzésével foglalkozott. 2017 óta az Intézet magyarországi igazgatója. A nyelvtanulás mindig is fontos volt számára; angolul és németül beszél, emellett kínai alapismeretekkel rendelkezik.

 

 

 

Nyelvi kurzusok

A Konfuciusz Intézet különböző tudásszinteken biztosít kínai nyelvórákat. A kurzusokon a beszédre, a nyelvtanra és a karakterek írására összpontosítunk. Ezenkívül, alkalmanként kínai kulturális órákat és kalligráfiát, valamint további érdekes programokat kínálunk, az egyedülálló, ősi kínai kultúra megismertetéséért.

Intézetünk vezető tanára a 2021/2022-es tanévben

Fan Liyun (Kristi, 范立云)

Kínai oktató
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
E-mail:

liyunyfan93@hotmail.com

“Soha ne hagyd abba a tanulást, hiszen az élet sem hagyja abba a tanítást!!”

Fan Liyun (Kriszti) Pekingből érkezett. A Pekingi Idegen Nyelvek Egyetemen szerzett nyelvészeti mesterdiplomát. 31 éve tanítja az angol nyelvet, ebből 10 évet a Pekingi Vegyipari Egyetemen (BUCT) töltött. A tanítás az élete részét képezi. Szereti tanítványait, akik kedves és inspiráló emlékekkel színesítik életútját. Arra ösztönzi a hallgatókat, hogy nagyobb tudásra törekedjenek, hiszen a nyelvtanulás fejleszti az agyat és kognitív előnyöket biztosít.

Csatlakozzon hozzánk és tanuljon velünk!

Használja ki a kínai nyelvtudás adta lehetőségeket!

Legyen részese az egyedülálló kínai kultúrának és színes programjainknak!

 

Nyelvvizsga

Intézetünk minősített és elismert tesztközpont. A vizsgákról bővebb információt itt talál.

 

Kínai írásbeli vizsga - Chinese Proficiency Written Test (HSK)

A kínai írásbeli vizsga (HSK) a kínai nyelvtudás nemzetközi, standardizált formája, amely a nem kínai anyanyelvű vizsgázók képességeit értékeli a kínai nyelv hétköznapi, tudományos és szakmai életben való használatát illetően. A HSK nyelvvizsga hat szintből áll.

 

Kínai szóbeli vizsga - Chinese Proficiency Oral Test (HSKK)

A HSKK vizsga a vizsgázók szóbeli képességeit értékeli. A HSKK három szintből áll. A HSKK-t hangfelvétel formájában rögzítik.

 

A tanulók ca. három év alatt, normál ütemű kínai nyelvtanulással, alapszinttől eljuthatnak a középszintű ismeretig. Ekkor képessé válnak kifejezni érzéseiket, igényeiket és kezelni mindennapi élet során felmerülő helyzeteket, akár anyanyelvi környezetben is.

További tájékoztatással állunk rendelkezésére, keressen bennünket bizalommal.

 

 

Dr. Bihariné Kalászdi Beáta ()

Titkárság
Intézeti telefonszám: +36 46 565 145
Fővonal mellékkel: 565 111/ 19-63
E-mail:

china1@uni-miskolc.hu

 

***

 

Csatlakozzon hozzánk és fedezzük fel együtt a legősibb élő kultúrát!

学而不思则罔,思而不学则殆!