Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tájékoztató on-line oktatásról a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetében

Miskolc - 2021. február 8.

-Az egyetemi képzésen résztvevőknek-

Kedves Hallgatók!

 Tekintettel a Miskolci Egyetem Rektorának határozatára úgy határoztunk, hogy -amíg a hivatkozott döntés érvényben van- felfüggesztjük valamennyi egyetemi, közvetlen (kontakt) nyelvóránkat, és képzésünket on-line formában tartjuk.

 Az oktatás fenntartása érdekében 2020. november 9-től, a kínai on-line órákat a Zoom rendszerén keresztül tesszük elérhetővé. A főbb információk a tanfolyamon való részvételhez a következők:

  1. Az online oktatás során a „Zoom” alkalmazást (www.zoom.com.cn/download) használjuk. Kérjük, töltse le az első alkalom kezdete előtt. Itt található az útmutató linkje, ahol megtanulhatja, hogyan kell használni ezt az applikációt. https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362033-Getting-Started-on-Windows-and-Mac?mobile_site=true
  2. Az egyetemi on-line kurzusok a második félévben február 8-tól indulnak, és a szemeszter órarendje szerint kerülnek megtartásra, hacsak a tanárok -egyetértésben a csoport tagjaival- nem tesznek javaslatot új ütemtervről.
  3. Kérjük, tartson kapcsolatot tanáraival a következő kommunikációs csatornák valamelyikén: e-mail, Facebook, Messenger, Instagram, Wechat stb.: https://konfuciusz.uni-miskolc.hu/munkatarsaink
  4. A tanárok hetente rögzítik az on-line tanulmányi részvételt és aktivitást, amelyek figyelembevételével teszik meg a végső értékelést; az elektronikus teszt-dokumentumait a tanárok elmentik és jelentést tesznek az Intézetben.
  5. Felkérheti tanárát, hogy küldjön PPT, audio, video, vagy egyéb dokumentumokat az élő közvetítéshez az oktatás megkezdése előtt.
  6. Az oktatási tervben megadott feladatok teljesítése elvárt a csoport valamennyi tagjától, ettől pozitív irányba el lehet térni, gyakorláshoz ajánljuk a Liveworksheet-t (https://www.liveworksheets.com/).

 

 Az on-line tanítás kihívás mindannyiunk számára és lehet, hogy a tanítás során technikai problémák akadnak, emiatt további együttműködésre és együttérzésre van szükségünk. Kérjük és reméljük támogatásukat!

 Vigyázzunk egymásra, és tegyünk meg mindent egészségünkért, a COVID-19 terjedésének lassításáért. Sok sikert és jó szórakozást!

 

Prof. Liu Jie & Dr. Kuttor Dániel

A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézet társigazgatói