Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Tájékoztató on-line oktatásról a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetében

Miskolc - 2020. március 18.

 

Kedves Hallgatóink és Diákjaink!

 Tekintettel Magyarország Kormánya által kiadott rendkívüli helyzetről szóló intézkedésekre és a Miskolci Egyetem vezetésének határozataira, a Konfuciusz Intézetben úgy határoztunk, hogy -amíg a fenti döntések érvényben vannak- felfüggesztjük valamennyi közvetlen (kontakt) nyelvóránkat és képzésünket. Az oktatást pedig ún. táv-, on-line formában folytatjuk.

 Az oktatás fenntartása érdekében 2020. március 23-tól a félév/tanév végéig megkezdjük a kínai on-line órákat, a Zoom rendszerén keresztül. A főbb információk a tanfolyamon való részvételhez a következők:

  1. Az online oktatás során a „Zoom” alkalmazást (www.zoom.com.cn/download) használjuk. Kérjük, töltse le az első alkalom kezdete előtt. Itt található az útmutató linkje, ahol megtanulhatja, hogyan kell használni ezt az applikációt. https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362033-Getting-Started-on-Windows-and-Mac?mobile_site=true
  2. Az on-line osztályok március 23-án indulnak, és a szemeszter/tanév eredeti órarendje szerint kerülnek megtartásra, hacsak a tanárok -egyetértésben a csoport tagjaival- nem tesznek javaslatot új ütemtervről. Az on-line oktatási terv elérhető a weboldalunkon: https://konfuciusz.uni-miskolc.hu/e-learning
  3. Kérjük, tartson kapcsolatot tanáraival a következő kommunikációs csatornák valamelyikén: e-mail, Facebook, Messenger, Instagram, Wechat stb.: https://konfuciusz.uni-miskolc.hu/munkatarsaink
  4. A tanárok hetente rögzítik az on-line tanulmányi részvételt és aktivitást, amelyek figyelembevételével teszik meg a végső értékelést; az elektronikus teszt-dokumentumait a tanárok elmentik és jelentést tesznek az Intézetben.
  5. Felkérheti tanárát, hogy küldjön PPT, audio, video, vagy egyéb dokumentumokat az élő közvetítéshez az oktatás megkezdése előtt.
  6. Az oktatási tervben megadott feladatok teljesítése elvárt a csoport valamennyi tagjától, ettől pozitív irányba el lehet térni, gyakorláshoz ajánljuk a Liveworksheet-t (https://www.liveworksheets.com/).

 

 Az on-line tanítás újdonság mindannyiunk számára, és lehet, hogy technikai problémák akadnak a tanítás során. Emiatt további együttműködésre és együttérzésre van szükségünk. Reméljük támogatásukat!

 Kérjük továbbá, hogy vigyázzunk egymásra, és tegyünk meg mindent egészségünkért, a COVID-19 terjedésének lassításáért. Reméljük, élvezni fogja az on-line tanfolyamunkat! Sok sikert és jó szórakozást!

 

Prof. Liu Jie & Dr. Kuttor Dániel

A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézet társigazgatói

 

A kétnyelvű tájékoztató PDF formában elérhető itt!