Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kínai őszközépünnep és Konfuciusz Nap

2020. december 18., 11:35
Az idei év ebből a szempontból is igazán különlegesen alakult, hiszen egy csodás kilátóban ünnepelhettük együtt az ünnepeket, sok-sok színes programmal

Idén Kína nemzeti ünnepe és az őszközép-fesztivál ugyanarra a napra, október 1-ére esett. A Konfuciusz Intézet tanárai tartalmas programot szerveztek az együttes fesztivál megünneplésére. Több mint 40 fő (döntően diákok) vett részt az összevont alkalmon. A nemzeti ünnepet bemutató életképek, a Tiananmen téri zászlófelvonási ceremónia videója, a Hold-sütemények, az őszközép-fesztivál legendájának és szokásainak elbeszélése lehetővé tették a jelen lévők számára a kínai kultúra személyes és mélyebb megértését, -élését.

 

A Konfuciusz Intézet a Kínai Népköztársaság alapításának 71. évfordulója és az intézet létrehozásának 7. évfordulója alkalmából az Avasi kilátó kávézójában rendezett programot. Az alkalmat interaktív kínai tudásverseny színesítette, végül „születésnapi” tortaevés zárta.

 

Minden résztvevő aktív szereplője volt az ünnepségnek, amely nemcsak a kínai kultúrát népszerűsítette, hanem elmélyítette a Kína és Magyarország közötti barátságot, és remélhetőleg fokozta a Konfuciusz Intézet tagjai közötti összetartozás érzetét.