Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Daliani Műszaki Egyetem delegációjának látogatása

2023.05.23-án délelőtt a Daliani Műszaki Egyetem három munkatársát láttuk vendégül Intézetünkben, akik Erasmus+ (KA107) kreditmobilitási program keretében látogattak el a Miskolci Egyetemre, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet szervezésében, Dr. Voith Katalin tudományos főmunkatárs közreműködésével.
Köszönjük Prof. Qiao Dongsheng, Prof. Tang Guoqiang és Dr. Yan Jun látogatását és érdeklődését intézetünk munkája iránt! Mi is hasznos információkkal gyarapodtunk a találkozás során. Megtudhattuk, hogy a Daliani Műszaki Egyetemen több, mint 50.000 hallgató tanul, nem csak a mérnöki területeken, hanem közgazdasági, társadalomtudományi, művészeti képzésen tanuló hallgatókat is fogadnak külföldről, így Magyarországról is! Érdekes volt hallani a kínai kollégák áramlástan területén végzett úttörő kutatásairól, hazai és nemzetközi tapasztalatairól.
A Gépészmérnöki és Informatikai Kar kollégáinak tevékenysége modellértékű a kínai partnerekkel történő oktatási és kutatási együttműködések terén.

 

 

 

Hírek rendezvényünkről - 1. Kína Napja

Köszönjük minden érdeklődőnek, aki részt vett programjainkon május 10-én, a Miskolci Egyetemen megrendezett 1. Kína Napján!

Az M1 Híradó élőben közvetített az esemény reggelén az előkészületekről. Az Intézetünk igazgatójával, Dr. Kuttor Dániellel készített interjú az alábbi linken tekinthető meg:

 

A Miskolci Egyetem fényképes beszámolója rendezvényünkről (a Facebook logóra kattintva a teljes bejegyzés megtekinthető):

 

 

1. Kína Napja

Gyere velünk Kínába! Tarts velünk május 10-én, a Miskolci Egyetem első Kína Napján, és tudj meg mindent Kína számos ösztöndíjprogramjáról! Nem csupán lehetőségeidről tájkoztatunk, hanem betekintést nyerhetsz a kínai diákéletbe is, továbbá különleges kulturális és szórakoztató programokkal is várunk!

 

 

 

 

Ösztöndíjak

Kína az egyik legnépszerűbb ázsiai tanulmányi célpont a felsőoktatási tanulmányokat folytató nemzetközi diákok körében. A főiskolák nem csupán diplomát adó képzéseket (alap-, mester- és doktori képzések), hanem egyéb más kurzusokat (kínai nyelvi tanulmányok, szakképzések, beleértve az egy éves képzéseket és nyári iskolákat) is kínál a diákok számára. 

Az elérhető aktuális kínai ösztöndíjak kiírásai megjelentek. Bővebb információkért kattints ide.

További tájékoztatást találsz a Tempus Közalapítvány oldalán: https://tka.hu/celcsoport/81/osztondijkereso

 

 

 

Nyelvvizsga

Örömmel tudatjuk, hogy Intézetünk június 11-én nyelvvizsgát rendez! A nyelvvizsgák rendjéről további információk a Nyelvvizsga menüpont alatt találhatók.

Jelentkezés esetén kérjük, látogasson el a www.chinesetest.cn weboldalra,  intézményként válassza a “Confucius Institute of University of Miskolc”-t.