Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

„Zenei Selyemút: Miskolc – Peking” ünnepi koncert

Szeptember 8-án nagy sikerrel zajlott a „Zenei Selyemút: Miskolc – Peking” koncert, melyet az idén 60. születésnapját ünneplő Miskolci Szimfonikus Zenekarral társszervezésben rendezett meg 10 éves Intézetünk.
Megtisztelő, hogy a kettős évfordulós ünnepségre az egyetem és Intézetünk számos prominens partnere elfogadta a meghívást, és személyesen is megjelent.
Miskolc zeneszerető közösségével együtt egy felejthetetlen zenei élményben volt részük a velünk ünneplőknek.
Szívből gratulálunk a fellépő művészeknek: Helge Dorsch nemzetközi hírű karmesternek, a Laiyin Opera kórusának és tehetséges énekeseinek, valamint a virtuóz Miskolci Szimfonikus Zenekarnak. Köszönjük minden jelenlévőnek, hogy velünk ünnepelt!

   

 

Ünnepi koncert - 2023.09.08.

10. születésnapját ünnepli a miskolci Konfuciusz Intézet! 2013. őszén jött létre Intézetünk, a Miskolci Egyetem, a Pekingi Vegyipari Egyetem, a BorsodChem-Wanhua cégcsoport és a Hanban közös alapításában.
A 60 éves Miskolci Szimfonikus Zenekar és a 10 éves miskolci Konfuciusz Intézet szervezésében különleges koncertre kerül sor: „Zenei Selyemút: Miskolc – Peking” címmel.
A Miskolci Szimfonikus Zenekar, valamint a Pekingi Új Operaház (Laiyin Opera) 80 kóristája és 12 szólistája népszerű operarészleteket és közkedvelt kínai dalokat fog előadni ezen a rendkívüli eseményen. Az európai és kínai zeneművek különleges élményt ígérnek.
A koncert időpontja: 2023. szeptember 8. péntek este 19:00 óra
Helyszín: Miskolci Egyetem Díszaula
Jegyek az alábbi linken vásárolhatók: https://www.mso.hu/hu/online-jegyvasarlas
Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Jöjjenek el és ünnepeljenek velünk!

   

 

 

Nyári zárva tartás

Kedves Diákjaink, kedves Érdeklődők!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy július 31-étől augusztus 11-ig Intézetünk zárva tart, az ügyfélfogadás és ügyintézés szünetel.
Első ügyfélfogadási nap: augusztus 14. hétfő.
Köszönjük megértéseteket. Minden diákunknak és látogatónknak kellemes nyári pihenést kívánunk!

A Konfuciusz Intézet csapata

 

 

 

Nyári nyelvi kurzus - 2023.08.14-18.

Nyári táborunkon kívül még egy remek lehetőséget kínálunk a nyárra!

Egy hetes bevezető, a kínai nyelvvel ismerkedő kurzust ajánlunk, melyen magyar anyanyelvű oktatónktól, Gergely Noémi Tanárnőtől ismerheted meg a kínai nyelv alapjait, online formában, teljesen ingyenesen! Ez az egy hetes kurzus kiváló lehetőség arra, hogy belekóstolj a kínai nyelv tanulásába, ráadásul Noémitől számos hasznos tippet is kaphatsz arra, hogyan érdemes egy magyar számára megközelíteni a kínai nyelv elsajátítását.
A kurzus időpontja: 2023. augusztus 14-18.
Diákok, felnőttek jelentkezését is várjuk!
A további részleteket lásd a plakátunkon.
Ne hagyd ki ezt a remek lehetőséget!

Kérdés esetén keress minket email-ben: china@uni-miskolc.hu, vagy noemi.gergely@uni-miskolc.hu.
Jelentkezésedet az alábbi linken található űrlap kitöltésével teheted meg, vagy scanneld be a plakáton található QR kódot!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1m6FTEYvc_sDiUHZ9kAE8yeOygWC3o0dAO9BRmJZV_CTFiA/viewform

 

Nyelvvizsga eredmények (2023.06.11.)

Kedves Nyelvvizsgázó hallgatóink!
A mai napon megérkeztek a június 11-ei HSK és HSKK nyelvvizsgák eredményei! Átvehetők személyesen a ME Konfuciusz Intézetben, a délelőtti órákban (8:00 - 12:00 óra között), ezen a héten (07.25 - 07.28. közt).

Köszönjük mindenkinek, aki minket választott nyelvvizsga helyszínként, és gratulálunk az elért eredményekhez!

  

 

 

Nyári tábor - 2023. augusztus 21 - 25. között!

Örömmel hirdetjük meg idei nyári táborunkat! Újra szeretettel várjuk a középiskolásokat és egyetemistákat egy hetes táborunkra! Itt betekintést nyerhetsz a kínai nyelv és kultúra csodáiba, megismerkedhetsz a kínai gasztronómia és sport sajátosságaival.

A jelentkezéseket az alábbi linken várjuk:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoGjjOzsru4damraPZawmN3k97zT8fj6ol6d-YPgK_BmfymQ/viewform?usp=sf_link

   

 

 

Tanévzáró - 2022/23. tanév

 

   

 

Kínai Híd verseny 2023.

Június 9-én került megrendezésre a „Kínai Híd” elnevezésű kínai nyelvi verseny országos döntője, középiskolások számára. A versenyt a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének segítségével rendezte meg, online formában. A megmérettetésen három középiskolás diákunk képviselte Intézetünket, akik nyelvtudásuk bemutatása mellett színvonalas művészeti produkciókkal is készültek (ének, tánc, zongora).
Jakab Levente (乐文) (a Herman Ottó Gimnázium diákja) 3. díjat szerzett. Taricska Tímea (唐甜) és Gombár Zoé (卓伊) (a Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai) „kiváló teljesítmény” eredménnyel végeztek. Mindhárom diákunkra nagyon büszkék vagyunk. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak, Wang Zhichun-nek, Liu Guoyan-nek, Gergely Noéminek és Chen Qingxin-nek!

     

 

A Daliani Műszaki Egyetem delegációjának látogatása

2023.05.23-án délelőtt a Daliani Műszaki Egyetem három munkatársát láttuk vendégül Intézetünkben, akik Erasmus+ (KA107) kreditmobilitási program keretében látogattak el a Miskolci Egyetemre, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet szervezésében, Dr. Voith Katalin tudományos főmunkatárs közreműködésével.
Köszönjük Prof. Qiao Dongsheng, Prof. Tang Guoqiang és Dr. Yan Jun látogatását és érdeklődését intézetünk munkája iránt! Mi is hasznos információkkal gyarapodtunk a találkozás során. Megtudhattuk, hogy a Daliani Műszaki Egyetemen több, mint 50.000 hallgató tanul, nem csak a mérnöki területeken, hanem közgazdasági, társadalomtudományi, művészeti képzésen tanuló hallgatókat is fogadnak külföldről, így Magyarországról is! Érdekes volt hallani a kínai kollégák áramlástan területén végzett úttörő kutatásairól, hazai és nemzetközi tapasztalatairól.
A Gépészmérnöki és Informatikai Kar kollégáinak tevékenysége modellértékű a kínai partnerekkel történő oktatási és kutatási együttműködések terén.

   

 

Hírek rendezvényünkről - I. Kína Napja

Köszönjük minden érdeklődőnek, aki részt vett programjainkon május 10-én, a Miskolci Egyetemen megrendezett 1. Kína Napján!

Az M1 Híradó élőben közvetített az esemény reggelén az előkészületekről. Az Intézetünk igazgatójával, Dr. Kuttor Dániellel készített interjú az alábbi linken tekinthető meg:

A Miskolci Egyetem fényképes beszámolója rendezvényünkről (a Facebook logóra kattintva a teljes bejegyzés megtekinthető):

 

 

 

I. Kína Napja

Gyere velünk Kínába! Tarts velünk május 10-én, a Miskolci Egyetem első Kína Napján, és tudj meg mindent Kína számos ösztöndíjprogramjáról! Nem csupán lehetőségeidről tájkoztatunk, hanem betekintést nyerhetsz a kínai diákéletbe is, továbbá különleges kulturális és szórakoztató programokkal is várunk!

   

 

Ösztöndíjak

Kína az egyik legnépszerűbb ázsiai tanulmányi célpont a felsőoktatási tanulmányokat folytató nemzetközi diákok körében. A főiskolák nem csupán diplomát adó képzéseket (alap-, mester- és doktori képzések), hanem egyéb más kurzusokat (kínai nyelvi tanulmányok, szakképzések, beleértve az egy éves képzéseket és nyári iskolákat) is kínál a diákok számára.

Az elérhető aktuális kínai ösztöndíjak kiírásai megjelentek. Bővebb információkért kattints ide.

További tájékoztatást találsz a Tempus Közalapítvány oldalán: https://tka.hu/celcsoport/81/osztondijkereso

   

 

Nyelvvizsga

Örömmel tudatjuk, hogy Intézetünk június 11-én nyelvvizsgát rendez! A nyelvvizsgák rendjéről további információk a Nyelvvizsga menüpont alatt találhatók.

Jelentkezés esetén kérjük, látogasson el a www.chinesetest.cn weboldalra,  intézményként válassza a “Confucius Institute of University of Miskolc”-t.