Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Nagy öröm számunkra, hogy idén május végén (28-án és 29-én) újból lesz hazai "Kínai híd" tehetségkutató vetélkedő! 2021-ben mind a hallgatók, mind a diákok megmérethetik tudásukat.
2021. április 24-én sikeresen tartottuk meg első online (otthoni) kínai nyelvvizsgánkat, szóbeli és írásbeli formában egyaránt. Mindösszesen 27 fő vett részt, a különböző szintű tudásmerőn.
Március 20-án kínai nyelvvizsgák Miskolcon, feltételekkel és kérdőjelekkel.
Szeretetteljes napokat kívánunk az Intézet valamennyi munkatársa nevében.
Az idei év ebből a szempontból is igazán különlegesen alakult, hiszen egy csodás kilátóban ünnepelhettük együtt az ünnepeket, sok-sok színes programmal
November 27-én a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetének vendége Li Zhen „Árpád”, a Magyarországon élő híres műfordító volt.
Az év utolsó jelenléti nyelvvizsgái Intézetünkben december 6-án. Jelentkezési határidő: november 9-e.
Kína nemzeti ünnepe és az őszközép fesztivál időszaka előtt pár nappal, szeptember 29-én Prof. Dr. Horváth Zita a miskolci Konfuciusz Intézetben tett látogatást.
Örömmel jelentjük, hogy 2020 őszén on-line képzést indítottunk partnerünk, a kazincbarcikai vállalat részére.
Prof. Liu Jie és Dr. Kuttor Dániel a nemzetközi kapcsolatok, különös tekintettel a magyar-kínai bilaterális kapcsolatok fejlesztéséért végzett munkája elismeréseként kitüntetéseket vehetett át Egyetemünk rektorától.