Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Prof. Dr. Horváth Zita, Egyetemünk új rektora látogatott Intézetünkbe

2020. október 21., 12:30
Kína nemzeti ünnepe és az őszközép fesztivál időszaka előtt pár nappal, szeptember 29-én Prof. Dr. Horváth Zita a miskolci Konfuciusz Intézetben tett látogatást.

A látogatás alatt a Konfuciusz Intézet két igazgatója, Prof. Liu Jie és Dr. Kuttor Dániel mutatta be a kínai oktatás általános magyarországi és miskolci helyzetét, annak főbb jellemzőit és körülményeit, illetve a közelmúlt intézeti képzéseinek és programjainak eredményeit. Fan Liyun tanárnő (egyetemi docens) az intézet partneregyetemének, a Pekingi Vegyipari Egyetemnek a részletes ismertetőjét tartotta meg, kitérve a felsőoktatási intézmény földrajzi előnyeire, a képzési portfóliókra, a nemzetközi tudományos kutatásokra, az akadémiai erősségekre és a nemzetközi együttműködésekre.

A személyes beszámolóknak és képes-multimédiás bemutatóknak köszönhetően Rektor Asszony átfogó képet kapott az Intézet múltjáról és jövőbeli terveiről. Emellett kóstolót kaphatott a méltán híres kínai zöld teából, valamint az őszközépünnep tradicionális ételéből, a holdsüteményből.

Tartózkodása végén Rektor Asszony támogatásáról biztosította a Konfuciusz Intézetet. Hozzáfűzte, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet kap a kínai partnerekkel történő együttműködés, a kínai oktatás és kommunikáció. A magyarországi Konfuciusz Intézetekre pedig stratégiai partnerként tekint a keleti nyitás megvalósításában.

Köszönjük Rektor Asszony látogatását, figyelmét és támogatását!