Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Miskolci Egyetem delegációjának látogatása Pekingben

2020. január 14., 10:25
December 4. és 6-a között három fős egyetemi delegáció látogatott Pekingbe. A küldöttséget egyetemünk rektora, Prof. Dr. Torma András vezette; további tagok a Konfuciusz Intézet társigazgatói voltak (Prof. Liu Jie és Dr. Kuttor Dániel).

A sűrű program négy kiemelkedően fontos elemet tartalmazott:

·         A miskolci delegáció kiegészülve Feng Jianghonggal asszonnyal, a Pekingi Vegyipari Egyetem Nemzetközi Együttműködések Osztályának igazgatóhelyettesével először a Hanban Központjában (a Konfuciusz Intézetek központi épületében) tett látogatást, ahol személyes találkozóra került sor Yang Jincheng úrral, az európai ügyekért felelős igazgatóval. Az eszmecsere során a felek kölcsönösen képet alkottak és kaptak a jövő fejlesztési elképzelésiről. A miskolci delegáció tagjai köszönetet mondtak a hathatós támogatásért.

·         Másodikként Torma András rektor és Kuttor Dániel igazgató Magyarország pekingi nagykövetségén Dr. Buslig Szonja Igazgató Asszonnyal (Balassi Intézet vezetője) és Breuer-Zehevi Ádám Attasé Úrral egyeztetett a mind sikeresebb felsőoktatási és kulturális együttműködésért. Pesti Máté Exc. Úr levélben üdvözölte a megjelenteket.

·         A Konfuciusz Intézet Felügyelő Bizottság ülését megelőzően egy kínai írásművészet remekeit bemutató kiállítás megnyitójára került sor a Pekingi Vegyipari Egyetem kapuszán. A két művész Prof. Zhang Xiaofeng és Prof. Zhuang Yibing (a BUCT professzorai) meghívást kaptak Miskolcra, hogy Magyarországon is az érdeklődő nézők elé tárják alkotásaikat.

·         Végezetül a bizottsági ülésen a házigazdák részéről Prof. Wang Feng, Rektorhelyettes Úr és Yuan Zihuang, a helyi pártbizottság titkára üdvözölte a vendégeket. A Wanhua cégcsoportot Ma Ying, igazgatótanácsi tag képviselte. A jelenlevők áttekintették a 2019-es esztendő eredményeit, a bővülő hálózat tagságát, az új oktatási formákat, illetve számba vették a 2020-as esztendő teendőit.

A küldöttség tagjai december 7-én tovább utaztak Hunan tartomány fővárosába, Csangsába, ahol részt vettek a Nemzetközi Kínai Nyelvi és Oktatási Konferencián (International Chinese Language Education Conference).