Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

On-line nyelvvizsga áprilisban, először Miskolcon

2021. május 3., 12:45
2021. április 24-én sikeresen tartottuk meg első online (otthoni) kínai nyelvvizsgánkat, szóbeli és írásbeli formában egyaránt. Mindösszesen 27 fő vett részt, a különböző szintű tudásmerőn.

Az internet-alapú kínai nyelvvizsgáztatás csupán a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézet esetében volt újszerű, a kínai nyelvi központban több éve alkalmazott gyakorlata van ennek a számonkérési formának.

A digitális tesztek szabályos megtartása érdekében előzetesen gondos előkészületeket és lépéseket tettünk. A vizsga előtt egy héttel, ill. a vizsga előtti napon több videókonferencia keretében megbeszélést és tájékoztatót tartottunk, hogy megválaszoljuk a jelentkezők kérdéseit, segítsük őket a teszt-kliens helyes telepítésében, valamint megismertessük a vizsgázókat a teljes folyamattal. A vizsga napján a vizsgabiztos és a felügyelők részletesen ismertették a vizsga követelményeket, átnézték és ellenőrizték a jelöltek felszerelését, valamint a környezetet az esetleges csalások megakadályozása érdekében. A teszt során a vizsgázók digitális formában válaszoltak a kérdésekre. A felügyelő a teljes folyamat alatt figyelte a szereplőket a digitális hálózaton keresztül. A felügyelők igyekeztek segíteni a technikai problémákkal elhárításában is.

Őszintén reméljük, hogy ebben a rendhagyó formában is tudtunk segíteni azoknak, akik nyelvismeretükről hivatalos minősítést szerettek volna kapni. Köszönjük az együttműködést és a megértést!

Különösen hálásak vagyunk két kollégának, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ez az alkalom. Wang Yu igazgató és Ma Yu tanárnő, a romániai nagyszebeni Konfuciusz Intézet munkatársai lelkesen, önzetlenül nyújtottak segítséget nekünk. A vizsgálati dokumentumok előkészítésében, a felügyelők felkészítésében meghatározó szerepet játszottak.