Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Együttműködés a járvány idején is

2020. április 18., 14:35
Kínai kollégáink írását, gondolatait közöljük.

Konfuciusz Intézetünk e kihívásokkal teli időszakban is együttműködik a Pekingi Vegyipari Egyetemmel és a Borsodchem Wanhua Csoporttal az intézet közös fejlesztéséért. Jóllehet a kínai és magyarországi járványhelyzet nagymértékben befolyásolja mind az intézet tanárainak, mind hallgatóinak életét.

A járvány kitörésének kezdetén a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Torma András elsők között küldte el részvétnyilatkozatát a Pekingi Vegyipari Egyetem tanárainak és hallgatóinak, kifejezve szándékát és támogatását a járvány elleni közös küzdelemre. A Miskolci Egyetem fertőtlenítőszereket és maszkokat vásárolt a Konfuciusz Intézet tanárai és munkatársai egészségének és biztonságának védelme érdekében.

A szívességek viszonzása egy hagyományos kínai nemzeti erény és az őszinte szeretet jelképe, különösen ebben a nehéz időszakban, amikor együtt küzdünk. A globális járványhelyzet tükrében csak akkor vagyunk képesek a veszélyhelyzetet megállítani, hogyha egy csapatként dolgozunk és együtt irányítjuk azt a hajót, amiben evezünk. A Konfuciusz Intézet minden kollégája, és tanára szeretettel viseli a Pekingi Vegyipari Egyetem által küldött maszkokat, ezzel mondva köszönetet a távolban lévő „kollégáknak”.

Dr. Kuttor Dániel, a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetének magyar igazgatója is hálás a segítségéért: "A Pekingi Vegyipari Egyetem nagyon gondoskodó! Tanáraink mindent megtesznek a tanítás folytatásáért. Büszkék vagyunk a kiváló csapatra!"

Prof. Liu Jie, a Konfuciusz Intézet társigazgatója, a kínai nyelvtanárokkal együtt elmondta, hogy minél tovább maradnak ebben a különleges helyzetben, annál inkább elszántak a munkájuk elvégzését illetően és teljesíteni szeretnék a Konfuciusz Intézet közös küldetését.
A Pekingi Vegyipari Egyetem, a Miskolci Egyetemmel - a Konfuciusz Intézeten keresztül - együttműködik a nehézségek leküzdéséért; annak érdekében, hogy közösen köszönthessük a ragyogó napsütéses tavaszt.

Az Intézet kínai tanárai