Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Érdekességek Kínából

2020. július 22., 20:25
Mi az a Da Shu?

A Nagy meleg (大暑Dàshǔ) a tizenkettedik a 24 Napállás kifejezés közül a kínai naptár szerint. A „nagy meleg” azt jelenti, hogy ebben időszakban vannak az év legmelegebb napjai.

Július 22-e és 24-e közötti időszakban érkezik, amikor a nap eléri a 120 fokos égi hosszúságot. Ez a legmagasabb hőmérsékleti időszak, amikor a növények a leggyorsabban növekednek. A „Nagy meleg” körüli napokban jázminok és a lótuszok virágoznak. Ebben az évszakban sok turista és fotós megy a parkokba, és élvezi a lótusz kiállításokat.

Szokások

Diéta Nagy Meleg idején

Nagy meleg alatt a hőt és a nedvességet egyidejűleg tisztítsuk meg a testünkből, miközben fokozzuk a qi-t és védjük a lépet és a gyomrot. Az emberek általában kerülik a túlságosan fűszeres és túl hevítő ételeket. Ebben az időszakban a zöldségek fogyasztása, különösen azok, amelyek tisztítják a meleget és táplálják a folyadékokat, például uborka, nyers paradicsom és keserű uborka nagyon fontosak. Gyengéd hőtisztító gyógynövények adhatók az étrendhez, például a menta és a Huo Xiang (izsópfű), és ez a szezonális csomópont, amikor az izsópfű kását hagyományosan fogyasztják. Kínában az emberek téli dinnye italt fogyasztanak a nagy meleg során. Sok helyen gyömbért és ananászt is fogyasztanak ebben az időben a külső és belső hőmérsékletek kiegyenlítésére.