Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

ISMERD MEG KÍNÁT! III.

2020. július 8., 10:10
Bemutatjuk az „Egy csepp Kína – Tanáraink szülővárosai” sorozatunk harmadik részét, Wang Ting tanárnő otthonát körül ölelő „Lu-hegységet”.

Lushan (Lu-hegység)

A Boyang-tó medencéjéből kimagasló Lu-hegység, olyan mintha a Jiangxi tartomány óriási ajtaja lenne. Ősi idők óta a tekintélyes Lu-hegység a maga káprázatos és gyönyörű kilátásával büszkélkedhet. A Lu-hegység különösképpen híres a hideg nyári klímájáról. Az átlagos júliusi hőmérséklet 22,6°C fok, és a történelmi rekord is csupán 32°C fok volt. Ezért ez egy igazán ideális túrázó hely a forró nyár idején. Különbözik Kína többi hegyétől, mivel a Lu-hegyen rengeteg patak, tó és vízesés található. A víz teszi a hegyet még elegánsabbá és spirituálisabbá, ezáltal a hegy még gyengédebbé és lágyabbá válik. Az esztendő nagy részében a hegy csúcsát felhő és köd veszi körül. A Lu-hegységnek nem csupán a természetes szépsége kiemelkedő, hanem a kulturális, vallási, és politikai jelentősége is kiemelkedő. A Lu-hegységről a történelem során írók, költők és tudósok ezrei írtak, szépsége dicsőítésére több mint 4000 prózai mű született.

A huszadik század elején az európaiak nagyjából háromezer villát építettek a hegyen. Az épületegyüttest az UNESCO emlékezetes építészeti projektként jegyez fel és őriz meg. Ezen épületek sokasága egzotikus csillogást kölcsönöz a Lu-hegységnek.

A hely jelenleg több címmel is rendelkezik úgy, mint az egyetemes Világörökség része, szerepel Kína 5A kiemelt turisztikai látványosságai között, illetve Kína legfontosabb turisztikai látnivalói közé sorolják.

A Lu-hegység Kína és a világ minden tájáról látogatók tízezreit vonzza.