Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Sikeres online nyelvórákat tart a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete

2020. április 2., 15:05
A kialakult jelenlegi helyzet miatt változott intézetünk oktatási rendszere

A napjainkban, a covid-19 vírus gyors európai megjelenésével, a Magyar Kormány határozott intézkedéseket tett a vírus további elterjedésének megakadályozására. Március közepével az összes iskola, egyetem befejezte a közvetlen (kontakt) tanórák tartását. A Kormány és az Egyetem intézkedéseivel összhangban a Konfuciusz Intézet március 23-án hivatalosan is megkezdte az on-line nyelvoktatását.

Március 14-én a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetének minden kínai munkatársa részt vet a romániai Nagyszebeni Egyetem (Lucian Blaga) Konfuciusz Intézete által szervezett on-line távoktatási találkozón, amelyen 36 Konfuciusz Intézet 257 „európai” kínai tanára osztotta meg tapasztalatát. A következő héten az Intézetünk felkészült az on-line tanításra, kapcsolatba léptünk a partner-iskolák igazgatóival, és a kínai nyelv tanításáért felelős személyekkel. Az on-line tanfolyam távoktatására vonatkozóan értesítést küldtünk az összes hallgató számára is az egyetemi képzés lefolytatásával kapcsolatban (részletezve az oktatáshoz használt platformot és a használati útmutatót). Emellett az on-line tanfolyamok végrehajtására vonatkozó speciális követelményeket osztottuk meg a kínai tanárokkal (on-line távoktatási óra menetrendéjével és az előadás módjával). A távoktatás zökkenőmentes előre haladásának biztosítása érdekében, minden tanár előzetesen közzétette a közelgő nyelvi tanórák tartalmát. Az eszmecserék során megismerték a Zoom oktatási platformot, az Google osztályteremet, és a képernyő-megosztás módját, a powerpoint használatát, közvetített videofilmeket,, táblákra vonatkozó rajzokat a hallgatók számára.

Meggyőződésünk, hogy az új helyzetben is megfelelően tudjuk végezni a kínai nyelv- és kultúra oktatását. E különleges időszakban folytatjuk a kurzusok fejlesztését, folyamatosan dolgozunk a távoktatási terveken, integráljuk az oktatási forrásokat és fokozatosan javítjuk az on-line oktatás minőségét.